Zavod POGLED    
   

Domov

Cenik

Terapevti

Kontakt

Čuječnost

Članki in terapevtske zgodbe

Knjige

Napoved dogodkov

   
   
     
 

Tematski večeri 2018: Partnerstvo v času in prostoru - odpade

Oznake: Tematski večeri, Partnerstvo v času in prostoru, Partnerska terapija, Partnerstvo, Partnerstvo v različnih življenjskih obdobjih

Družinski in terapevtski center že tretje leto organizira tematske večere. V letu 2018 je tema partnerstvo: v različnih življenjskih obdobjih in različnih življenjskih situacijah. Organizirali smo 11 predavanj, z različnimi predavatelji. Predavanja bodo zastavljena tako, da bodo poslušalci imeli priložnost spoznati čim več praktičnih primerov iz naše terapevtske prakse, ki jih bomo še strokovno razložili in ovrednotili ter povezali s konkretnim terapevtskim znanjem in izkušnjami. Več o predavateljih si lahko preberete na dnu strani.

Predavanja bodo v dvorani Marjance Ručigaj v Trzinu, ob ponedeljkih ob 19:00
Vstopnina za posamezno predavanje je 10€. Predprijava ni potrebna.

1. predavanje:
Zakaj on, zakaj ona? “To do” lista preden se poročimo (Dr. Lucija Hrovat in Andreja Brenčič Vukmir, spec. ZDT), ponedeljek, 12. februar 2018

2. predavanje:
Mlad par in rojstvo otroka (Dr. Tina Rahne), ponedeljek, 12. marec 2018

3. predavanje:
Mlad par in sobivanje/odnos s starši (Andreja Brenčič Vukmir, spec. ZDT), ponedeljek, 9. april 2018

4. predavanje:
Rušilci in zdravilci odnosa (Dr. Lucija Hrovat), ponedeljek, 14. maj 2018

5. predavanje:
Telo v odnosu: Ali se lahko poveževa, sva zares v odnosu? (Andreja Brenčič Vukmir, spec. ZDT), ponedeljek, 4. junij 2018

6. predavanje:
Spor, prepir, konflikt - Kako ga predelati? (Andreja Brenčič Vukmir, spec. ZDT), ponedeljek, 24. september 2018

7. predavanje:
Ranljivost v odnosu: Kako biti sočuten, ko vse boli? (Katja Knez Steinbuch, spec. ZDT), ponedeljek, 15. oktober 2018 

8. predavanje:
Prevara (Andreja Brenčič Vukmir, spec. ZDT), ponedeljek, 5. november 2018

9. predavanje:
Vpliv digitalne dobe na partnerski odnos in spolnost (Peter Topić), ponedeljek, 19. november 2018 

10. predavanje:
Odpuščanje (Alenka Lanz, zakonska in družinska terapevtka), ponedeljek, 3. december 2018

11. predavanje:
Ločitev Milena Svetlin, zakonska in družinska terapevtka, ponedeljek, 17. december 2018


Dr. Lucija Hrovat

Je diplomirana univerzitetna teologinja, vzgojiteljica predšolskih otrok in doktorica znanosti iz zakonske in družinske terapije. Doktorirala je na temo: »Predelava ne-varne navezanosti in strahu pred intimo z relacijsko družinsko terapijo pri predzakoncih ter stališča o zakonu«.
 
Poleg dela v sektorju vzgoje in izobraževanja opravlja samostojno terapevtsko delo po modelu relacijske terapije kot zakonska in družinska terapevtka z nazivom pod stalnim supervizorstvom. Je članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije (2012- 2014 kot generalna sekretarka ZDT.SI in od leta 2014 kot predsednica ZDT.SI).
 
Osebno in poklicno raste ob aktivni udeležbi na mednarodnih kongresih psihoterapije in vzgoje, na programih usposabljanja s področja socialnega varstva in šolstva, ki jih organizirata Ministrstvi RS za izobraževanje, znanost in šport in za delo, družino in socialne zadeve.
 
Na življenje gleda kot na najlepšo možnost, ki mi je bila dana, da uresničujem lastna srčna hrepenenja in pomagam tudi drugim, da jih najdejo.

Dr. Tina Rahne Mandelj, spec. ZDT

Po poklicu je univ.dipl. socialna delavka, doktorica in specialistka zakonske in družinske terapije, ima izkušnje na različnih področjih. S prvo zaposlitvijo je pričela v šolstvu, kjer je bila tudi supervizor za nasilje, kasneje pa je delovala v socialnem varstvu (Frančiškanski družinski inštitut) in na Teološki fakulteti (bila je mlada raziskovalka, izvajala je mentorstvo in supervizijo terapevtom). Ves čas je bila kot terapevtka in supervizorka aktivna v programih pomoči posameznikom, parom in družinam ali skupinam. Glede odnosov in v ravnanju z ranljivostjo v njih si je tako pridobila obsežno znanje in izkušnje, tudi preko priprave in izvedbe obsežne na terapevtski praksi utemeljene doktorske naloge na področju partnerstva, odhodov od doma, mladega starševstva in sprememb v odnosih.
 
Ima več kot 20 let izkušenj pri delu z ljudmi v vseh starostnih obdobjih in različnih življenjskih situacijah pri terapevtskih, svetovalnih, pedagoških in preventivnih programih na področju travme, odnosov, partnerstva, duševnega zdravja, družine in starševstva, sodeluje z različnimi institucijami (SFU Ljubljana, Europa Donna, Ozara Slovenija, CSD Novo mesto, Terapevtski zavod Namen, ŠRCD Ljubljana, Pogled Domžale, ZDI Novo mesto, Družinski center Sveta Gora, Zdravstveni dom Celje ipd.).
 
Ima licenco za terapevta in supervizorja s strani Socialne zbornice Slovenije in ZZDTS in opravljen strokovni izpit iz socialnega varstva. V letu 2007 je zaključila usposabljanje za supervizorja po relacijskem družinskem modelu in ga leta 2007/2008 tudi vodila. Od leta 2006 naprej je stalno vključena v supervizije in mentorstva na različnih področjih, ves čas se strokovno in izkustveno izobražuje. Za področje terapije in supervizije je objavila tudi nekaj znanstvenih prispevkov v Sloveniji in tujini in bila kot so-predavateljica aktivno udeležena na različnih kongresih. Je predsednica častnega razsodišča Združenja zakonskih in družinskih terapevtov, eno leto je bila zaposlena kot vodja psihoterapevtske ambulante na SFU.
 
Trenutno spet deluje kot terapevtka in supervizorka na zasebnem terapevtskem zavodu Punčica in prek Terasvet, s.p., kjer izvaja psihoterapijo, supervizijo in različne programe, ki jih vodi v Domžalah (v prostorih terapevtskega centra Pogled) in v Novem mestu (ZDI Novo mesto), po potrebi pa tudi drugod. Je mama dveh otrok in se - ne glede na vlogo, ki jo ima kot strokovnjak - zaveda lastne človeške ranljivosti v odnosih. Išče globino in medsebojni stik v posamezniku, odnosih in življenju nasploh.

Prof. Andreja Brenčič Vukmir, spec. ZDT

Andreja Vukmir je diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Svojo poklicno pot je začela v pedagoškem delu, kjer je delno zaposlena še danes. Zanimanje za človeka in človeško psiho jo je zaneslo v Indijo, kjer se je od 1994 do 1996 izobraževala v izobraževalnem centru JVVŽ Jadan v indijski državi Rajasthan in ga zaključila avgusta 1996. Dveletno izobraževanje je vsebovalo praktične in teoretične vsebine joge, meditacije indijske filozofije ter staroindijščino. Po prihodu domov je 20 let vodila jogo za odrasle, jogo za otroke in številne skupine za meditacijo. S tem danes deluje na področju čuječnosti.
 
Med tem je napisala 12 knjig za otroke in s svojim pisateljevanjem še nadaljuje. Napisala je tudi veliko člankov in uredila kar nekaj knjig.
 
Po zaključenem specilaističnem študiju iz Zakonske in družinske terapije, je opravila redno stažiranje na Frančiškanskem družinskem inštitutu, potem pa začela s svojim terapevtskim delom najprej v Škofji Loki, od leta 2010 pa vodi Družinski in terapevtski center Pogled v Domžalah. Je direktorica in strokovni vodja centra. Poleg terapevtskega dela vodi terapevtske skupine, predava, vodi različne delavnice in izobraževanje pod stalnim supervizorstvom. Več o delu centra si lahko preberete na spletni strain www.pogled.si. Ostala je zvesta knjigam, zato je ena od dejavnosti centra tudi založništvo. Souredila in uredila je tri knjige dr. Daniela Siegla in dr. Tine Payne Bryson (Celostni razvoj otroških možganov, Vihar v glavi ter Vzgoja brez drame).
 
Zaklučila je tudi izobraževanje Somatic body therapy pri Babette Rotschild v Cambridgu. Se ves čas izobražuje, trenutno posluša predavanja Julie in Johna Gottmana s področja partnerske terapija, Bessel van der Kolka s področja travme in predavanja s področja medosebne nevrologije. Leta 2014 je Zavod Pogled gostil in organiziral seminar dr. Daniel Siegla v Ljubljani. Je članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije (ZZDTS), kjer je prejela licenco terapevta. Kot predavateljica in so-predavateljica je bila aktivno udeležena na različnih kongresih. Je članica častnega razsodišča Združenja zakonskih in družinskih terapevtov.
 
Sodeluje s številnimi drugimi terapevti, med drugim tudi v teh tematski večerih, ki jih organizira in vodi že tretje leto.

Katja Knez Steinbuch , spec. ZDT

Katja Knez Steinbuch je zakonska družinska terapevtka, ustanoviteljica in direktorica Inštituta Vita Bona. Končala je podiplomski program Zakonska in družinska terapija in je doktorska kandidatka ZDT. Je članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije (ZZDTS) in soustanoviteljica Slovenskega Združenja psihoterapevtov in svetovalcev (SZPS).

Je svetovalka in strokovna administratorka FB skupin Sočutno starševstvo in Sočutno partnerstvo, kjer vodi ekipo strokovnih moderatorjev in psihoterapevtov. Prizadeva si za zakonsko ureditev psihoterapije, ki bi morala biti dostopna vsem. Znotraj Kolegija Fakultet (SFU, FUDŠ in Teološke fakultete) sodeluje s številnimi psihoterapevti.

Izvaja predavanja, izobraževanja in šole za starše. Izobražuje starše, vzgojitelje ter strokovne delavce v zdravstvu. Trenutno pripravlja izobraževalne projekte za različna področja, kot so zdravstvo in sociala. Katja Knez Steinbuch je idejni vodja izobraževanj iz Sočutnega varstva. Vodi tudi start up projekt - Agencija sočutnega varstva.


Peter Topić

Peter Topić je diplomiral na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani. Po sedmih letih izobraževanja iz Transakcijske analize pri dr. Zoranu Milivojeviću si je na Psihopolis inštitutu pridobil naziv TAP (Transactional Analyst - Psychotherapist). Specialistični študij je nadaljeval na mednarodnem inštitutu IITAP (International Institute for Trauma and Addiction Professionals), pri svetovno priznanem strokovnjaku na področju zasvojenosti s seksualnostjo dr. Patricku J. Carnesu, in sicer v Londonu in ZDA. Leta 2011 je zaključil specialistični študij v ZDA in s tem postal prvi Slovenec in peti Evropejec, ki je pridobil naziv CSAT (Certified Sex Addiction Therapist).
 
Peter Topić je tudi avtor knjige Zasvojenost s seksualnostjo v digitalni dobi: priročnik za strokovnjake, zasvojene in njihove družinske člane, ki je izšla novembra 2015. Prevedel je še knjigo o seksualni zasvojenosti dr. Patricka J. Carnesa: Ne recite temu ljubezen, za slovensko izdajo naslednje Carnesove knjige V Senci interneta pa je prispeval obširno spremno besedo. Spremno besedo je napisal tudi za slovensko izdajo knjige dr. Kennetha M. Adamsa Po tihem zapeljani in za srbsko izdajo Carnesove knjige Izlazak iz senke zavisnih od seksa.

Alenka Lanz, zakonska in družinska terapevtka

Alenka Lanz je zakonska in družinska terapevtka iz centra »Toplina, Kranj«

Milena Svetlin, Zakonska in družinska terapevtka

Milena Svetlin, mag. poslovnih ved, zakonska in družinska terapevtka ter doktorantka Teološke fakultete UL za področje Zakonske in družinske terapije.
 
Raziskovalno in terapevtsko deluje na področju procesov spoprijemanja s čustvi ter usmerjanju le teh. Na terapevtskem področju deluje na področju spoprijemanja s stresnimi situacijami, čustvenimi zlorabami z vidika žrtev in storilcev ter odpuščanja. Združuje tudi vsebine komercialnega področja in področja odnosov, kjer jo zanimajo predvsem čustveni procesi posameznika v odnosu s kupcem, čustvena kondicije ter funkcionalna diferenciacija poslovnega in osebnega življenja.
 
V doktorski disertaciji z naslovom »Razvitost čustvenih kompetenc ter doživljanje procesa predelave ločitve in odpuščanja z vidika relacijske družinske paradigme« raziskuje čustvene procese in spremembe, pri osebah z izkušnjo ločitve, v procesu predelave ločitve na področju čustvenega in senzornega doživljanja, dinamike odnosov z bivšim partnerjem ter zamere oziroma odpuščanja v povezavi z neuspelim partnerskim odnosom.

 
Maj 2020

Po To Sr Če Pe So Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Koledar dogodkov

 

NOVO V 2019! ŠOLA ČUJEČNOSTI

 

 

 

DO SEDAJ SMO V ZAVODU POGLED IZDALI:

Vzgoja brez drame, celostni razvoj otroških možganov, Daniel J. Siegel, M. D. in Tina Payne Bryson, Ph.D.

 

Vihar v glavi, moč najstniških možganov, Daniel J. Siegel, M. D.

 

Celostni razvoj otroških možganov, Daniel J. Siegel, M. D. in Tina Payne Bryson, Ph.D.

 

Otroška slikanica DIHAM, Andreja Vukmir Brenčič

 

Otroška slikanica MOJE TELO, Andreja Vukmir Brenčič

Čuječnost za otroke in najstnike, priročnik, Debra Burdick

 

  

 
     
  Vse pravice pridržane Zavod POGLED © 2010 - 2024  
 

Postavitev spletnega mesta in gostovanje: Prolog d.o.o., Logatec | 1990 - 2024 | CMSx

Spletna stran brez sejnih piškotov (Session Cookies) ne more delovati pravilno.
Več o tem si lahko preberete na naslednji povezavi www.allaboutcookies.org.
Drugih dodatkov stran nima.