Zavod POGLED    
   

Domov

Cenik

Terapevti

Kontakt

Čuječnost

Članki in terapevtske zgodbe

Knjige

Napoved dogodkov

   
   
     
 

Srečanja ob knjigi »Vihar v glavi«

Oznake:

Srečanja so namenjena staršem, vzgojiteljem, učiteljem, pedagogom, psihologom, terapevtom, skratka vsem, ki delajo z otroki in tudi vsem ostalim, ki jih to zanima.

 

Prijava

Kako smo pripravljeni na obdobje, ko imamo v hiši mladostnike? Nas je strah, nas skrbi? Ali pa se jih morda celo ustrašimo? Jim lahko sledimo v njihovi čustveni intenzivnosti? Nas je strah, s kom se družijo? Kako se soočamo z njihovim družabnim življenjem? Pa prve ljubezni? Smo užaljeni, ker znajo biti ostri in odrezavi? Imamo občutek, da smo nepomembni in da nas ne potrbujejo več?

Ko napočijo najstniška leta, se življenje razvname.

»Bistvene lastnosti mladostništva se pojavijo zaradi zdravih in naravnih sprememb v možganih. Slednji vplivajo tako na naše misli kot odnose, zato nam poznavanje možganov lahko pomaga pri notranjem doživljanju in družbenih vezeh.Delo Vihar v glavi je nastalo iz potrebe po osredotočenju na pozitivno bistvo tega življenjskega obdobja – za mladostnike in za odrasle. Leta mladostništva so lahko zahtevna, toda spremembe v možganih, ki pomagajo pri edinstvenem pojavu mladostnikove psihe, lahko vplivajo na razvoj lastnosti, ki nam ne služijo samo v letih mladostništva, ampak, če jih pametno uporabljamo, tudi pri vstopu v odrasli svet in v njem. Način, kako plujemo po letih mladostništva, neposredno vpliva na kakovost preostalega življenja. Te ustvarjalne lastnosti nam lahko pomagajo tudi pri odnosih z zunanjim svetom, saj nam odpirajo nove vpoglede in pristope, ki se pojavijo skupaj z najstniško energijo in v času odmika od statusa quo.«

Daniel Siegel, M.D., Vihar v glavi, moč najstniških možganov

 

Tudi ob tej knjigi bomo izvedli ciklus 6 srečanj, kjer bomo ob praktičnih primerih spoznali vsebino in teoretična izhodišča knjige.

Srečanja so namenjena staršem, vzgojiteljem, učiteljem, pedagogom, psihologom, terapevtom, skratka vsem, ki delajo z otroki in tudi vsem ostalim, ki jih to zanima.

Predavanja izvaja terapevtka Andreja Vukmir.

Prijave: zavod@pogled.si

 
December 2018

Po To Sr Če Pe So Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Koledar dogodkov

 

Knjiga Celostni razvoj otroških možganov bo kmalu izšla v prenovljeni podobi!

 

 

 

DO SEDAJ SMO V ZAVODU POGLED IZDALI:

Vzgoja brez drame, celostni razvoj otroških možganov, Daniel J. Siegel, M. D. in Tina Payne Bryson, Ph.D.

 

Vihar v glavi, moč najstniških možganov, Daniel J. Siegel, M. D.

 

Celostni razvoj otroških možganov, Daniel J. Siegel, M. D. in Tina Payne Bryson, Ph.D.

 

  

 
     
  Vse pravice pridržane zavod POGLED © 2010 - 2018  
 

Postavitev spletnega mesta in gostovanje Prolog d.o.o., Logatec 1990 - 2018